Pitanja i odgovori kad je rinoplastika u pitanju

Čimbenici rizika koje rinoplastika nosi svakako zanimaju pacijente, ali to nisu jedina pitanja koja pacijenti imaju.  Stoga je bitno pitati kirurga sve što vas zanima kad je vaša rinoplastika u pitanju, te upravo zato donosimo ovaj mali vodič kroz neka od pitanja koja pacijenti najčešće postavljaju. 

U ovom blogu savjetnik kirurg g. Adel Fattah odgovara na najčešća pitanja koja pacijenti imaju kad je rinoplastika u pitanju. Gospodin Adel Fattah savjetnik je plastičnog kirurga u bolnici Renacres u Lancashiru. Prvi je kirurg s britanskom izobrazbom koji je postigao odlikovanje za postdiplomsku diplomu estetske kirurgije na Sveučilištu u Londonu. Njegova profesionalna članstva uključuju i Britansko udruženje plastičnih, rekonstruktivnih i estetskih kirurga. Predan je predavanju i predavao je na uglednim međunarodnim fakultetima, na tečajevima estetike lica. Njegova su istraživanja široko objavljena, međunarodno su predstavljana i nagrađivana brojnim nagradama.

Njegov tim nudi širok spektar estetskih kirurških zahvata gdje nije samo rinoplastika u pitanju, uključujući povećanje grudi, smanjenje grudi, podizanje grudi, preoblikovanje kapaka, uvlačenje trbuha, istaknutu korekciju uha i liposukciju. Također su dostupni brojni postupci za poboljšanje kozmetike koji ne uključuju rezove, operativne zahvate ili opće anestetike, a uključuju liječenje akni, dermalnih punila, obnavljanje kože i lasersko uklanjanje dlaka.

A klasična rinoplastika nije samo jedna vrsta operacije, to je niz tehnika prilagođenih vašim ciljevima kako bi se promijenio izgled nosa. Vrste problema koji se liječe uključuju poboljšanje protoka zraka, ispravljanje nosa, smanjenje grbe, sužavanje nosa ili promjenu oblika vrha. Može se izvoditi zatvoreno (pomoću ureza skrivenih u nosnicama) ili otvoreno (pomoću rezova u obje nosnice). Otvorena rinoplastika koristi se za složenije slučajeve ili ako vrh nosa zahtijeva doradu.

Klasična rinoplastika obično se izvodi kao dnevna operacija pod općom anestezijom, što znači da ćete moći ići kući nekoliko sati nakon operacije pod uvjetom da kontrolirate bol i ako sa sobom imate odgovornu odraslu osobu. Za operaciju potrebno je od 1 do 3 sata, ovisno o složenosti,  a slučajevi revizije (ponovnog postupka) obično traju i malo duže.

Comments are closed.

Post Navigation