Moderni ženski satovi i njihova raznolikost

Kad se kupuju ženski satovi, a posebice za poklon – odabir stvarno nije lagan. Kakav stil sata odabrati, koji model, veličinu, boju i sve ostale detalje. A tek smo na vizualnom dijelu priče, gdje je još i tehnička strana. Mada, vjerujemo da kad su ženski satovi u pitanju da je vizualni dio priče bitniji od ostalog – ili se možda varamo?

Mnogi ženski satovi danas imaju srednje velike do veće brojčanike koji se lako čitaju, obično su bez dragulja ili ostalih ukrasa i idealni su za svakodnevno nošenje ili urede i radna mjesta koja imaju posebni kodeks odijevanja. 

S druge strane, ženski satovi koji se nose kao nakit često mogu sadržavati zlato ili platinu, dijamante, bisere, safire i druge dragulje ili poludrago kamenje, uključujući jantar, a obično su daleko formalniji i mogu biti (ponekad, vrlo) skupi i ekskluzivni u dizajn i privlačnost. 

Dekoracije s brojčanicima imaju tendenciju da budu ljepše i ukrašenije kad su ovakvi ženski satovi u pitanju, vrlo često s efektima sedefa, što može biti vrlo privlačno i dodatno naglasiti eleganciju satu. Ovi luksuzniji satovi također nisu iznenađujuće nazvani formalnim satovima. Na kraju, postoje i modni ženski satovi (koji se ponekad nazivaju i satovi s haljinama), koji imaju tendenciju da budu u trendu i često ih objavljuju poznate marke visoke mode. Ovi satovi mogu biti za svakodnevnu upotrebu, ali i za ugodnije, svečane prilike. Naglasak kod ovih satova je na trendu, vizualnoj privlačnosti i prepoznavanju imena brenda.

Uz sve ove vizualne elemente, tehnički detalji ni ne dođu na red kad su ženski satovi u pitanju – da ni ne spominjem da nismo još ni završili stvari na koje je još jako važno obratiti pozornost. 

Kad su ženski satovi u pitanju svakako razmislite još i o bojama, veličini i vrsti remena. Na primjer, kožna narukvica satu može pružiti ležerniji, svakodnevni izgled nošenja, dok metalna narukvica može učiniti da isti sat izgleda drsko i elegantnije. To ženi pruža svestranost i više izbora – a koja dama ne voli imati više izbora u životu?

Comments are closed.

Post Navigation